Грузія хоче повернути свого посла до України

Читать на русском
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала уряд країни повернути грузинського посла до Києва, якого відкликали майже рік тому.
фото Office of the President of Georgia

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала уряд країни проявити солідарність з українським народом і повернути грузинського посла до Києва.

Про це йдеться в тексті виступу глави держави, оприлюдненому на сайті президента Грузії у п'ятницю, 9 квітня.

Призначення Саакашвілі: Грузія висунула Україні умову нормалізації відносинПісля призначення Міхеіла Саакашвілі до Нацради реформ, Грузія очікує від України кроків для нормалізації відносин. Після цього буде ухвалене рішення щодо повернення посла.

«Я не хочу закінчувати цей виступ сьогодні, 9 квітня, в день зміцнення нашої незалежності, без згадки нинішньої боротьби наших українських друзів і проявлення солідарності з ними! Вважаю, що сьогодні в знак солідарності необхідно негайно повернути посла до Києва», - заявила президент.

Відзначимо, раніше заяву у зв'язку з загостренням на Донбасі ухвалив і комітет парламенту Грузії із зовнішніх зв'язків. Дипломати висловили рішучу підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Крім того, в заяві говорилося, що Грузія вітає поглиблення відносин між НАТО і Україною і підтримує більш активну участь Північноатлантичного союзу у Чорноморському регіоні як фактор підвищення стабільності.

Нагадаємо, Грузія відкликала свого посла в Україні 8 травня 2020 року через через призначення Михайла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ. Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення грузинської влади - помилка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: