ВАКС продовжив слідство у справі підкупу голови Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 червня строк розслідування кримінального провадження за фактом спроби підкупу голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Романа Лещенка.

Таке рішення 1 лютого ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні – задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до шести місяців, тобто до 9 червня», – йдеться в рішенні.

Детектив у клопотанні просив суддю продовжити слідство до шести місяців, оскільки наразі завершити його не є можливим. Він вказував, що НАБУ необхідно провести ще низку слідчих і процесуальних дій, які потребують часу.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн. Пізніше ВАКС обох взяв під варту з альтернативою застави. Нещодавно за них внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: