Корнієнко пояснив, що таке «кластери» щодо Донбасу

Читать на русском
Новий кластерний план щодо врегулювання ситуації на сході України передбачає собою певну послідовність дій. Корнієнко пояснив, що обговорюють у нормандському форматі, і на чому наполягає Україна.
https://vesti.ua/

«Кластерний план» щодо реалізації Мінських домовленостей передбачає визначення конкретної послідовності дій в процесі врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це розповів глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в ефірі програми «Зворотний відлік».

Політик зазначив, що зустріч радників «нормандської четвірки», яка пройшла у форматі відеоконференції у понеділок, 19 квітня, завершилась успішно.

«Радники досягли домовленості про те, що завтра (20 квітня, – ред.) ТКГ знову приступить до питання всеосяжного припинення вогню і його підтримання», – розповів Корнієнко.

Андрій ЄрмакКерівник Офісу Президента України
Єрмак запевнив, що зустріч лідерів «N4» обов'язково відбудетьсяСказано 12 січня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Він зазначив, що до цього навіть у форматі радників Росія фактично зривала переговори, не говорячи вже про Тристоронню контактну групу, де, за словами Корнієнка, з боку РФ відбувалось «просто затягування часу».

«Завтра, можливо, будуть якісь просування щодо припинення вогню зараз, тому що ми бачимо ескалацію не лише з точки зору того, що війська (російські, – ред.) розташовані повз весь наш кордон, а ще ми бачимо ескалацію на самій лінії розмежування. Майже щодня, на жаль, у нас є загибелі наших героїв, які нас захищають», – констатував Корнієнко.

Глава «Слуги народу» також пояснив, що передбачається новим «кластерним планом».

«Дуже просто. Які б не були формати обговорення Мінських угод, позиція України залишається незмінною – спочатку безпековий фактор, потім політичний. Це ще одна спроба описати послідовність дій з боку наших партнерів – так, як вони це бачать, з точки зору класичних Мінських угод. Але ми продовжуємо наполягати на тій послідовності, яка наразі є для України базовою. Це спочатку отримання контролю над кордоном, а потім вже решта політичного врегулювання – вибори, амністія», – пояснив Корнієнко.

Нагадаємо, нардепка від «Слуги народу» Ірина Верещук заявила, що Німеччина і Франція не зацікавлені у тому, щоб «домовлятися з Путіним про щось нове».

Тим часом міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков висловив переконання, що РФ не піде на повномасштабне вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: