Німеччина і Франція не зацікавлені у відмові від Мінських угод – Верещук

Читать на русском
Україна не зможе кардинально змінити формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, тому що в цьому не зацікавлені Франція і Німеччина.
https://24tv.ua/

Українська сторона може висувати безліч нових ідей, як змінити формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, однак проблема полягає в тому, щоб відмовитись від старих.

Про це заявила нардепка від партії «Слуга народу», голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

За словами нардепки, Німеччина і Франція не зацікавлені у тому, щоб «домовлятися з Путіним про щось нове».

«Сьогодні у нашій дискусії прозвучало багато слушних ідей і щодо зміни Нормандського формату, і щодо запрошення пана Байдена та інших лідерів цивілізованого світу до України. Насправді, не проблема в нових ідеях, а проблема, як відмовитись від старих, як зробити, щоб ті люди, які сьогодні вірять – а я говорю про лідерів Німеччини і Франції, – вірять, що можна виконати Мінські угоди, пропонуючи якісь «кластери», пропонуючи якісь механізми, насправді не хочуть зміни Нормандського формату, насправді не хочуть знову йти і домовлятися з Путіним про щось нове», – наголосила Верещук.

Зеленський, Меркель і Макрон закликали Путіна відвести війська від кордону УкраїниМеркель і Макрон підкреслили свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України

На тлі цього, за її словами, нові пропозиції щодо Донбасу мають ґрунтуватись на існуючих домовленостях, тому що в України, на жаль, «немає великого вибору».

Також нардепка закликала не політизувати питання державного оборонного замовлення (ДОЗу).

«Тому що насправді це питання, які мають вирішувати за закрити дверима ті люди, які властиво для цього призначені. І наскільки публічно ми це зараз робимо, наскільки публічно обговорюємо – настільки страждатиме наша армія. Тому що насправді ми не робимо користь для армії – ми лише політизуємо процес», – наголосила нардепка.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков висловив упевненість, що повномасштабного вторгнення РФ на територію України не буде.

Також відомо, що наступна зустріч політичних радників у Нормандському форматі може пройти безпосередньо на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: