Заступник голови МЗС Божок заявив про спробу вручити йому підозру в давно закритій справі

Читать на русском
Божок був фігурантом однієї зі справ щодо п'ятого президента Петра Порошенка і був реабілітований судом
Єгор Божокmfa.gov.ua

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок, раніше тимчасово відсторонений від посади на час розслідування справи щодо п'ятого президента України Петра Порошенка і реабілітований судом, заявив, що представник офісу генерального прокурора намагався вручити йому підозру у цій же справі.

Про це він написав у Twitter.

«Сьогодні після 4-х реабілітуючих рішень судів, без будь-яких пояснень, в порушення всіх можливих законів прокурор офісу Генпрокурора в рамках вже завершеного розслідування намагався всучити мені незрозумілий папірець», - написав Божок.

Також Божок опублікував відео, де показав спробу вручити йому підозру.

Нагадаємо, 19 червня 2020 року Кабінет Міністрів України відсторонив Єгора Божка від виконання обов'язків заступника Міністра закордонних справ.

Божок написав заяву про відсторонення його від посади заступника голови МЗС, щоб дипломатичний статус не заважав розслідуванню.

За даними слідства, Петро Порошенко на посаді президента влітку 2018 року схилив Божка, який був головою Служби зовнішньої розвідки, до призначення скандального Сергія Семочка заступника голови відомства. Слідство вважало, що Божок призначив Семочка на підставі нібито незаконного Указу Порошенка.

Однак Печерський районний суд Києва 21 квітня та Апеляційний суд міста Києва 9 червня 2020 року визнали цю підозру необґрунтованою, внаслідок чого справу було закрито, а Божок подав заяву про повернення до виконання обов'язків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: