У світі знизилися ціни на нафту

Читать на русском
Ціни на нафту знижуються через зростання числа випадків коронавірусної інфекції в Індії та інших країнах.
Слово і діло

Ціни на нафту знижуються через зростання кількості випадків коронавірусної інфекції в Індії та інших країнах.

Як пише агентство Reuters, нафта Brent впала на 0,3%, до 66,60 долара за барель після зростання на 6% минулого тижня. Нафта WTI подешевшала на 0,2%, до 63,03 долара за барель, додавши минулого тижня 6,4%.

У травні скраплений газ і бензин можуть відчутно подорожчати – експертВ Україні цієї весни очікується значне підвищення попиту на газ і бензин, а отже – не виключене відчутне зростання цін на пальне.

Раніше Індія повідомила про рекордне зростання кількості випадків зараження коронавірусом - 273 810, в результаті чого загальне число випадків захворювання збільшилося до трохи більше 15 мільйонів, що зробило країну другою за величиною ураженою коронавірусом після Сполучених Штатів, де зареєстровано понад 31 мільйон випадків зараження. Смертність від COVID-19 в Індії зросла на рекордні 1619 осіб і досягла майже 180 тисяч осіб.

Крім того, Гонконг припиняє польоти з Індії, Пакистану і Філіппін з 20 квітня через завезену коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, МВФ поліпшив прогноз світових цін на нафту на найближчі два роки. У 2021 році фонд очікує середню ціну марок Brent, Dubai Fateh і WTI на рівні 58,52 долара за барель, в 2022 році - 54,83 долара за барель.

Також міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило прогноз середньорічної ціни нафти марки Brent в 2021 році до 58 доларів за барель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: