У США рекомендують авіакомпаніям обережно літати над Росією та Україною

Читать на русском
Авіаційна влада США рекомендувала своїм авіакомпаніям обережно здійснювати рейси над територіями України та Росії через нарощування останньою своїх військ біля українських кордонів.
Reuters

Авіаційна влада США рекомендувала своїм авіакомпаніям обережно здійснювати рейси над територіями України та Росії через нарощування останньою своїх військ біля українських кордонів.

Про це повідомляє Державна авіаційна служба України.

«Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) опублікувала повідомлення для авіаперсоналу, у якому рекомендувала компаніям бути особливо обережними під час польотів над Москвою та Ростовом-на-Дону, а також Дніпром, Києвом та Сімферополем», – йдеться в повідомленні.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

Державіаслужба запропонувала FAA обмінюватися інформацією та координувати дії з реагування на загрози від зони конфлікту на сході України.

«Українська сторона також готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому», – додали в повідомленні.

Також Державіаслужба нагадала, що у повітряному просторі під відповідальністю України є певні обмеження, що діють з 2014 року та мають забезпечити безпеку польотів цивільних літаків. Вони пов’язані з російською агресією проти України на Донбасі та окупацією Криму. Решта повітряного простору — безпечна й доступна для польотів.

Нагадаємо, Україна планує підписати угоду про відкрите небо з Європейським союзом до кінця червня. Раніше терміни підписання весь час зміщувалися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: