В Україні пенсії жінок на третину нижчі, ніж у чоловіків – ООН

Читать на русском
Згідно з інформацією ООН, літні люди складають близько 25% населення України. Тільки третина з них - чоловіки.
Ілюстративне фотоФото УНІАН

В Україні існує нерівність між чоловіками та жінками у сфері пенсійного забезпечення. В середньому, жінки отримують пенсії на 30% менші, ніж чоловіки.

Про це під час презентації аналітичної записки організації об'єднаних Націй про соціальний захист в Україні заявила верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, повідомляє «Дзеркало тижня».

«Жінки живуть довше, крім того, стереотипи та безкоштовна домашня робота протягом усього життя часто не дозволяють їм отримувати високооплачувану роботу з офіційним працевлаштуванням... Пенсійні системи, які враховують непропорційну роботу жінок, зокрема, по догляду за дітьми, можуть виправити цей дисбаланс, щоб догляд за іншими не ставив під загрозу права жінок», - зазначила Верховний комісар.

Згідно з інформацією ООН, літні люди складають близько 25% населення України. Тільки третина з них - чоловіки. 77% українських пенсіонерів мають щомісячний дохід нижче, ніж законодавчо встановлений в країні прожитковий мінімум.

Станом на 1 квітня 2021 року середній розмір пенсії в Україні склав 3700 гривень, при цьому найбільшу пенсію отримують колишні судді - 77 тис.грн.

Нагадаємо, в Україні 68,5% громадян впевнені в тому, що пенсію їм у старості має забезпечувати держава та уряд. Тільки 18,8% вважають відповідальними насамперед самих себе.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: