У НБУ розповіли про стан валютного ринку на тлі загострення з Росією

Читать на русском
З другої половини березня на готівковому ринку є велика чиста пропозиція валюти - тому говорити про паніку на валютному ринку не варто
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Реакція українських бізнесменів на рух російських військ до кордонів України була вельми стриманою, також, вельми вчасно, населення збільшило продаж валюти.

Про це заявив Юрій Гелетій, заступник голови Національного банку України, під час монетарного брифінгу, повідомляє «Мінфін».

«Ніяких панічних дій з переведення коштів великих компаній в іноземну валюту ми не бачимо. Навпаки, в березні-квітні попит на валюту незначно зростав з боку невеликих компаній, тоді як великі компанії, які входять до ТОП-100 найбільших покупців валюти, формували попит у звичних для себе обсягах», — заявив він.

Гелетій зазначив, що з другої половини березня на готівковому ринку є велика чиста пропозиція валюти та середньоденний обсяг продажів перевищує 20 млн доларів.

«У зв'язку з цим, говорити про те, що на валютному ринку панують якісь ажіотажні прояви, недоречно і безвідповідально», - додав він.

Раніше ми писали, що російський рубль почав істотно втрачати в ціні. Інвесторів відлякує агресивна поведінка російських військ на кордоні з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: