Мігранти незадоволені умовами проживання в новому таборі на Лесбосі

Читать на русском
Мігранти, які переселилися до табору Кара-Тепе, назвали умови проживання в ньому непридатними для тривалого проживання
Фото: REUTERS

Мігранти, які переселилися до табору Кара-Тепе зі спаленого минулого тижня табору Морія на грецькому острові Лесбос, скаржаться на непридатні умови проживання на новому місці.

Про це повідомляє Aljazeera.

Зазначається, що переселенці скаржаться на брак харчів та води, а також на антисанітарію в Кара-Тепе.

«Немає їжі, води, туалету. В повітрі дуже неприємний запах тому, що люди ходять до туалету на землю поруч із моїм наметом», – скаржиться переселенка Зайнаб.

Також вона розповіла, що намети в таборі стоять дуже близько один до одного. Через це постійно починаються конфлікти та спалахують бійки.

Про невідповідність умов у таборі Кара-Тепе визначеним міжнародним правом мінімальним стандартам гідного життя повідомили і експерти грецької організації Refugee Support Aegean.

«Вони отримують лише дві пляшки води на день. Для того, щоб пити і митися. Тому більшість переселенців ходять митися в морі - вони самі про це розповідають», – каже представник Refugee Support Aegean Астеріос Канавос.

Нині у таборі Кара-Тепе знаходиться вже 6180 мігрантів. Їх переселили сюди напередодні. Раніше вони жили у таборі Морія, однак минулого тижня він повністю був знищений пожежею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: