Оприлюднено текст законопроєкту про ліквідацію ОАСК

Читать на русском
На сайті Ради з'явився текст законопроєкту Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.
Фото Слово і діло

На сайті Верховної ради з'явився текст президентського законопроєкту №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляється на сайті ВР.

У Зеленського повідомили, що очікує на суддів ОАСК після його ліквідаціїПісля ліквідації Окружного адміністративного суду Києва його суддям запропонують перевестися до нового суду.

«Ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва. Утворити Київський міський окружний адміністративний суд з розташуванням у місті Києві. Територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ», - йдеться в законопроєкті.

У документі також сказано, що до початку роботи Київського міського окружного адмінсуду справи, підсудні ОАСК, територіальна юрисдикція якого поширюється на столицю, розглядає і вирішує Київський окружний адміністративний суд.

ОАСК невідкладно, протягом десяти робочих днів, повинен передати судові справи, які перебувають у його володінні, до Київського окружного адміністративного суду.

«З дня початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду Київський окружний адміністративний суд невідкладно передає справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, до Київського міського окружного адміністративного суду», - йдеться в проекті закону.

Кабміну і Державній судовій адміністрації доручається вжити в межах компетенції заходу, необхідного для реалізації закону.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК. Законопроєкт з такою ініціативою він подав у Раду як невідкладний.

В ОАСК відреагували на такий вчинок президента.

Парламент може розглянути законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва на наступному пленарному тижні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: