Локдаун у Києві продовжили до кінця місяця

Читать на русском
Локдаун у Києві вирішили продовжити. Суворий карантин в столиці діятиме як мінімум до 30 квітня.
Віталій Кличкоsbu.ua

Суворий карантин у Києві вирішили продовжити ще на два тижні через складну ситуацію з COVID. Всі обмеження локдауну зберігаються.

Про це сьогодні, 14 квітня, на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Хто може отримати виплати через локдаун: список від КабмінуВиплати бізнесу через локдаун. З'явився повний список, хто може отримати 8 тисяч гривень допомоги.

«Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня», - сказав він.

Кличко уточнив, що до 30 квітня в місті діятимуть раніше запроваджені обмеження:

  • Залишаться закритими всі школи і дитячі садочки.

  • Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме поки за спеціальними перепустками. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

  • Заклади громадського харчування працюють тільки на винос чи доставку.

  • Не працюють продуктові ярмарки.

«Я закликаю правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами. Керівники установ, підприємств та закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки», - додав мер.

Нагадаємо, у Києві посилили карантин ще з 20 березня. Тоді йшлося про те, що суворі обмеження триватимуть три тижні. Однак пізніше в столиці вирішили запровадити жорсткий локдаун - з 5 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: