Справа Труханова: призначили засідання за обвинуваченням екснардепа Дубового

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою підготовчого засідання у справі за обвинуваченням колишнього члена парламенту та його брата.
Олександр Дубовой

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 квітня підготовче засідання у кримінальному провадженні про заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси, в організації якого обвинувачують колишнього народного депутата Олександра Дубового та його брата, депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка.

Про це йдеться в рішенні ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як повідомили в ВАКС, вказане засідання відклали через зайнятість адвоката одного з обвинувачених в іншій справі.

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. У подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, Дубовий є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Альоні Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває в розшуку. Стосовно Попової матеріали виділили в окрему справу, яку розслідують заочно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: