Справа Труханова: до суду направили обвинувачення щодо екснардепа Дубового

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, причетних до справи про заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси.
Олександр Дубовой

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси, в організації якого обвинувачують колишнього народного депутата Олександра Дубового та його брата, депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«6 квітня прокурори САП передали до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо трьох осіб, які обвинувачуються у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян» та у спробі їх легалізації. Дії двох з указаних осіб (на час інкримінованого злочину – екснардеп та депутат облради) кваліфіковані органом досудового розслідування як організаторів зазначених кримінальних правопорушень», – інформує прокуратура.

Автівки, землі та квартири: які активи нині контролює АРМАЯкі саме активи зараз контролює АРМА, дивіться на ексклюзивній інфографіці видання «Слово і діло».

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. У подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Альоні Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває в розшуку. Стосовно Попової матеріали виділили в окрему справу, яку розслідують заочно.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, які активи зараз контролює АРМА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: