В Ізраїлі розслідують можливу контрабанду COVID-вакцини до України

Читать на русском
Ізраїльська поліція проводить розслідування щодо можливого незаконного постачання вакцини від коронавірусу до України.
Фото: Reuters

Ізраїльська поліція проводить розслідування щодо можливого незаконного постачання вакцини від коронавірусу до України.

Про це на пресконференції «Укрінформ» розповів голова департаменту міжнародних відносин міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Ашер Єшайху Салмон.

«Поліція проводить розслідування цієї історії, й наскільки мені відомо, наразі не встановлено, чи дійсно був випадок контрабанди вакцини з Ізраїлю до України», – сказав представник ізраїльського МОЗ.

Він наголосив, що винні будуть покарані, оскільки «це дуже серйозний злочин» і висловив упевненість, що про результати розслідування стане відомо «найближчим часом».

Також Салмон нагадав, що в Ізраїлі щеплення роблять виключно за державний кошт. Наразі в країні вакцинувалися 2 млн людей, другу дозу вакцини отримали більше 100 тисяч громадян. Планується, що до кінця березня-середини квітня рівень вакцинації населення Ізраїлю досягне 70%.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що низка політиків, у тому числі прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нібито зробили щеплення від коронавірусу таємно ввезеною вакциною Pfizer нелегально завезеної до України з Ізраїлю під прикриттям статусу нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: