На Донбасі бойовики вранці скинули гранати на українські позиції, є поранені та убиті

Читать на русском
Протягом минулої доби, 12 квітня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.
Штаб ООС(архів).

Протягом минулої доби, 12 квітня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.

Як інформує штаб ООС, зафіксували 15 – обстрілів позицій українських захисників та 2 – дистанційних мінування мінами ПОМ-2.

Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж березня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу селища Південне противник вів обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік населених пунктів Шуми та Зайцеве російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку селища Золоте-4 збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Піски, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а біля Кам’янки – із стрілецької зброї.

Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям.

Проросійські найманці продовжили загострювати ситуацію поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте, намагаючись виправдати власне небажання відкрити КПВВ з боку тимчасово окупованих територій. З цією метою 12 квітня окупанти обстріляли ділянку розведення №2.

Військовослужбовці Збройних Сил України зафіксували два гранатометних постріли з окупованого Первомайську у напрямку населеного пункту Катеринівка, що на підконтрольній Урядові України території.

Про факти порушень збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК нотою повідомила СММ ОБСЄ.

Байден має допомогти завершити війну на Донбасі – ЗеленськийПрезидент США Джо Байден повинен зробити все, для того, щоб стримати Російську Федерацію й допомогти завершити війну на Донбасі.

Станом на 7 годину ранку, 13 квітня, російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, з яких 1 обстріл позицій українських захисників та 2 перетини лінії розмежування ворожим БПЛА.

У районі населеного пункту Майорське, БПЛА противника, перетнувши лінію розмежування здійснили скидання гранат на позиції наших підрозділів. 1 військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Ще 2 військовослужбовці отримали поранення. Воїнам оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: