США платитимуть країнам Центральної Америки для припинення незаконної міграції

Читать на русском
Уряд США має намір надсилати фінансові транші країнам Центральної Америки, з яких до Штатів потрапляє багато незаконних мігрантів.
zza.delo.ua

Уряд США має намір надсилати фінансові транші країнам Центральної Америки, з яких до Штатів потрапляє багато незаконних мігрантів.

Про це пише Reuters.

«США розглядають можливість започаткування програми фінансової підтримки, аби допомогти вирішити економічні проблеми, які спонукають мігрантів із деяких країн Центральної Америки рухатися на північ», – йдеться у матеріалі.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенцівВ Україні живе 1 млн 461,8 тис. переселенців. У лютому держава їм виплатила 255,1 млн допомоги.

Фінансування надаватимуть мешканцям Гватемали, Гондурасу та Ель Сальвадору. Деталі про те, хто саме та як отримуватиме допомогу поки невідомі. Та уряд США запевнив, що гроші не передаватимуть людям безпосередньо.

Крім цього, влада штатів думає над тим, аби надіслати до цих трьох країн вакцини від COVID-19. Це зможе вирішити економічну і безпекову причину міграції людей.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен озвучив вісім основних зовнішньополітичних і внутрішньополітичних цілей адміністрації президента Джозефа Байдена, які передбачається вирішити протягом президентського терміну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: