В ЄС перевірять безпеку вакцини Johnson & Johnson

Читать на русском
Європейська агенція з лікарських засобів перевірить вакцину від компанії Jonson&Jonson на предмет сприяння утворенню тромбів.
Reuters

Європейська агенція з лікарських засобів перевірить вакцину від компанії Jonson&Jonson на предмет сприяння утворенню тромбів.

Про це повідомляє European Medicines Agency.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що розпочало перевірку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Jonson&Jonson через повідомлення про чотири випадки утворення тромбів у пацієнтів, які отримали щеплення цією вакциною. У агентстві розповіли, що один з цих випадків призвів до смерті людини, і ще один пацієнт знаходиться у лікарні у важкому стані.

«В даний час не встановлено чіткого причинно-наслідкового зв'язку між цими рідкісними випадками тромбозу та вакциною проти COVID-19 виробництва компанії Jonson&Jonson», – заявили представники компанії.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Зазначимо, що в американському штаті Північна Кароліна пункт вакцинації проти COVID-19 був тимчасово закритий після того, як у кількох людей виявилися побічні ефекти після щеплення вакциною Jonson&Jonson.

Нагадаємо, ВООЗ настійно не рекомендує змішувати різні типи вакцин від коронавірусу через те, що інформації про наслідки вакцинації одночасно різними препаратами на даний момент немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: