У Польщі вшанували пам'ять жертв Смоленської катастрофи

Читать на русском
У Польщі 10 квітня пройшли жалобні заходи у пам'ять про 96 жертв Смоленської катастрофи. З дня трагедії минуло рівно 11 років.
Фото: Prawo i Sprawiedliwość

У Польщі в суботу, 10 квітня, відбулися жалобні заходи в пам'ять про 96 жертв Смоленської катастрофи, в якій загинув, зокрема, експрезидент країни Лех Качиньський.

Як повідомляє Укрінформ, усі офіційні заходи проходять з дотриманням жорстких норм у зв'язку з пандемією COVID-19.

Смоленська катастрофа: літак Качинського був знищений вибухівкоюМацеревич утримався від заяв щодо того, хто саме міг підкласти вибухівку, підкресливши, що комісія не має слідчих повноважень, а встановити причетних має прокуратура.

Так, сьогодні вранці в одному з костелів Варшави за участю перших осіб держави відбулася заупокійна меса в пам'ять про жертв катастрофи.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і члени уряду, керівництво Сейму і Сенату, лідери політичних партій, в тому числі брат загиблого в катастрофі президента Ярослав Качинський, поклали вінки до пам'ятників Леху Качинському та жертвам катастрофи на площі Юзефа Пілсудського у центрі Варшави.

Також люди запалили лампадки на могилах жертв трагедії, похованих на військовому кладовищі Повонзкі у Варшаві і в інших регіонах Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда в суботу вранці відвідав королівський замок на Вавелі в Кракові, де в одній з крипт поховане президентське подружжя Леха і Марії Качинських.

Нагадаємо, лайнер Ту-154 президента Польщі Леха Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Польська делегація прямувала на жалобні заходи з нагоди 70-річчя Катинської трагедії.

Всього на борту літака разом з президентом і його дружиною перебували 96 осіб, всі вони загинули.

У Польщі заявляли, що розслідуванню причин трагедії перешкоджає РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: