У Польщі назвали причину смоленської катастрофи

Читать на русском
Голова Підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи неподалік Смоленська 
Мацєревич наголосив, що, згідно із висновків, причиною знищення літака були вибухи.

Голова Підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи неподалік Смоленська Антоні Мацєревич заявив, що результати досліджень британської лабораторії підтвердили висновки польської підкомісії з розслідування причин смоленської катастрофи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Польське радіо».

Смоленська трагедія: дев'яті роковини авіакатастрофи, в якій загинув президент ПольщіДев'ять років тому під Смоленськом у Росії розбився літак із польською делегацією, тоді загинуло майже все вище керівництво Польщі, зокрема й президент Лех Качинський.

Мацєревич наголосив, що, згідно із висновками Підкомісії, причиною знищення літака були вибухи.

«Не пілоти, не якісь дії осіб, котрі були на борту, призвели до тієї трагедії, а вибух. Сьогодні вже завдяки британцям ми це знаємо. Ми не визначаємо характер вибуху. Ми знаємо напевно, що у цьому вибуху брав участь тротил, що не означає, що нам відомо, якою була формула цього вибуху», - сказав Антоні Мацєревич.

Професор Казімєж Новачик, заступник голови Підкомісії з питань повторного розслідування смоленської катастрофи, уточнив, що проведене Центральною поліцейською криміналістичною лабораторією дослідження кінця лівого крила Ту-154М показало наявність вибухових матеріалів. Також комісія вивчила дослідження, проведені в 2013 році Центральною поліцейською криміналістичної лабораторією, що показали наявність слідів вибухових матеріалів у 107 із 215 взятих зразків.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі літака, що розбився неподалік від Смоленська, загинули 96 осіб, у тому числі президент Лех Качинський.

РФ, всупереч міжнародному законодавству, не передала полякам зібрані на місці події уламки літака Ту-154, а також відмовила надати можливість провести реконструкцію лайнера з цих уламків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: