Степанов озвучив причину відставання у темпах вакцинації

Читать на русском
В Україні є можливість робити до 13 млн щеплень від коронавірусу на місяць, проте це неможливо через те, що ще не прийшли всі вакцини.
Фото Слово і діло

В Україні поки що не можуть робити до 13 млн щеплень від коронавірусу на місяць, оскільки країна не отримала всі заплановані вакцини.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24».

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 9 квітняВ Україні вже вакцинувалися 353 147 людей від COVID-19. До листа очікування вакцинації записалися 431 025 людей.

«Можливості медичної системи - спокійно вакцинувати до 6 млн громадян на місяць. У нас задіяно 3,5 тис. кабінетів щеплень з 11,5, тобто третина. Якщо ми задіємо повністю всі кабінети, то можливості будуть до 12-13 млн щеплень на місяць. Щоб робити таку кількість щеплень, основне питання - це наявність вакцини», - сказав Степанов.

Він нагадав, що Україна уклала контракти на поставку 24 млн доз, з них за 14 млн виплачені кошти. Однак ряд контрактів зірвався, в результаті Україна не отримала індійську вакцину AstraZeneca/CoviShield, хоча сплатила всі кошти за контрактом, додав Степанов.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ повідомляв про плани міністерства проводити від 5 до 7 млн ​​щеплень на місяць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: