У МОЗ планують робити від 5 до 7 млн щеплень на місяць

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я розраховує робити від 5 до 7 млн щеплень від COVID-19 в місяць.
Максим СтепановФото Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я розраховує робити від 5 до 7 млн ​​щеплень від COVID-19 на місяць. Всього до кінця року вакцинацією хочуть охопити близько 70% населення України.

Про це під час брифінгу 6 квітня заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 6 квітняЗа добу 12 856 людей щеплено проти COVID-19. Загалом уже вакцинувалося 304 680 людей в Україні.

«Кількість, на яку ми розраховуємо при проведенні щеплень - це близько від 5 до 7 млн ​​щеплень на місяць. Цього цілком достатньо для того, щоб провести всі щеплення і вакцинувати більшість населення України, понад 50%. 60-70% до кінця 2021 року», - повідомив він.

Глава МОЗ уточнив, що щеплення робляться зараз двома способами. Це мобільні бригади і кабінети щеплень, які знаходяться у сімейних лікарів.

За його словами, загальна кількість кабінетів щеплень по країні становить 11,5 тис. В одному кабінеті можна робити до 40-50 щеплень за добу, а по всій країні 450-500 тис. за добу.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу провакцинували 12 856 осіб. У МОЗ заявляли, що Україна підпише великий контракт на постачання вакцини.

Всього за весь час пандемії в Україні захворіли на коронавірус 1 769 164 особи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: