Гуманітарна допомога для Сходу України: із 168 млн доларів виділено лише 9

Читать на русском
ООН закликала донорів профінансувати у повному обсязі гуманітарну допомогу для сходу України.
фото ООН

ООН закликала донорів профінансувати у повному обсязі гуманітарну допомогу для сходу України.

Про це повідомляє Голос Америки.

Речник генсека ООН Стефан Дюжжарик повідомив, що із 168 мільйонів доларів, які ООН і гуманітарні партнери запросили для допомоги східним регіонам України, наразі виділено трохи більше 9 мільйонів, тобто 5,5%.

Заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован повідомив, що Україна може отримати додаткове фінансування у розмірі понад 2,5 мільярда доларів.

Стефан Дюжжарик також наголосив, що нещодавно обстріли пошкодили лінію електропередач поблизу Південно-Донбаського водогону. Без водопостачання залишились понад мільйон людей у 50 населених пунктах.

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

«Хоча пошкодження ліній електромереж швидко відремонтували, ми закликаємо всі сторони не завдавати ударів по критично важливій інфраструктурі з водопостачання на сході України. А також закликаємо забезпечити безумовний доступ до гумдопомоги тим, хто її потребує», - відмітив Дюжжарик.

Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй закликала всі сторони військового конфлікту на сході України припинити загострювати ситуацію в регіоні та не стріляти по критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що через обстріли проросійських збройних формувань на Донбасі 6 квітня були знеструмлені чотири фільтрувальні станції; через це понад 50 населених пунктів залишилися абсолютно без водопостачання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: