У 2021 році сільське господарство України відновить зростаючу динаміку

Читать на русском
У 2021 році в Україні очікується збільшення виробництва валової сільськогосподарської продукції.
latifundist.com

У 2021 році в Україні очікується збільшення виробництва валової сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

Минулого року спад обсягів агровиробництва склав 10,4 %, це найстрімкіше падіння з 1994 року. Та за оцінками, обсяги сільгоспвиробництва цього року перевищать показники минулого року на 4,4 %.

За його словами Лупенка, таке зростання відбудеться за рахунок збільшення виробництва рослинницької продукції – на 5,9 %, тоді як по виробництву продукції тваринництва прогнозується зменшення на 0,5 %.

Обсяги експорту зернових з України в 2014-2020 рокахУ 2019-2020 маркетинговому році Україна експортувала на 13,5 відсотків більше зернових, ніж за попередній період.

«Найбільше зростання прогнозується на вирощуванні озимих культур (+15,9 %), сої (+12,9 %) та плодово-ягідних культур (+10,8 %). По інших видах продукції прогнозується зростання не більше ніж на 10 %, а по окремих – ріпак, картопля, овочі – навіть зменшення обсягів виробництва», – зазначив науковець.

В цілому, за прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, у 2021 році вітчизняне сільське господарство вийде на третій – після 2019 і 2018 років – показник виробництва валової сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, український експорт за перший квартал зріс на 12%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: