Український експорт за перший квартал зріс на 12%

Читать на русском
Значне зростання експорту товарів продовжує спостерігатися в Китай (+55%), до Великої Британії (+38%) та до Європейського союзу (+17%).
Українська правда

Значне зростання експорту товарів продовжує спостерігатися в Китай (+55%), до Великої Британії (+38%) та до Європейського союзу (+17%).

Про це у Facebook написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що завдяки підтримці експортерів і бізнесу, у першому кварталі 2021 року спостерігається зростання товарообігу та експорту товарів, навіть у порівнянні з докризовим першим кварталом минулого року.

Найближчими роками Уряд планує домовитися про підписання ще 5 угод про ЗВТ з різними країнами, що має значно збільшити географію українського експорту. Ще одним інструментом підтримки українського бізнесу, який продає товари за кордон, стане Експортно-кредитне агентство.

Україна та ОАЕ: яким був товарообіг між країнами у 2010-2020 рокахЕкспорт України в ОАЕ не перевищує 1 відсотка від загального обсягу, а імпорт – становить 0,1-0,2 відсотка.

«Це установа, яка допомагає нашим експортерам і страхує їх ризики. Уряд цього тижня докапіталізував ЕКА на 1,8 млрд грн. За даними Міністерства розвитку економіки, таке рішення дасть змогу збільшити обсяг загального експорту України на 2-3%», – зауважує Шмигаль.

Він також нагадав про Державну програму підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Від старту програми уповноважені банки видали майже 13 тисяч кредитів, а загальна сума склала фактично 30 млрд грн.

Нагадаємо, звітні поквартальні показники за 2020 рік говорять про те, що Україна гідно витримала виклики пандемії. Падіння ВВП виявилося нижчим, ніж прогнозувалося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: