У Байдена завершили перевірку дій Росії та визначилися з санкціями – ЗМІ

Читать на русском
У зв'язку із завершенням перевірки дій Кремля США незабаром офіційно можуть оголосити про заходи у відповідь проти Росії.
Овальний кабінетEPA - European Pressphoto Agency

Співробітники Адміністрації президента США Джозефа Байдена завершили розвідувальну перевірку антиамериканських дій Росії, серед яких чергова спроба втрутитися у вибори президента США і хакерська атака SolarWinds.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Передбачається, що у зв'язку із завершенням перевірки США незабаром офіційно можуть оголосити про заходи у відповідь проти Росії.

Йдеться про видворення з території США відомих державній безпеці російських розвідників, які працюють під дипломатичним прикриттям, а також про санкції проти людей з оточення президента Росії Володимира Путіна та організацій, які брали участь у втручанні у вибори та хакерських атаках.

У США 16 березня опублікували звіт розвідувальних служб про втручання у вибори президента США у 2020 році. У звіті стверджується, що Росія поширювала дезінформацію проти кандидата від демократів Джозефа Байдена, щоб не допустити його обрання президентом.

17 березня стало відомо, що США вводять чергові торгові санкції проти Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, а також Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері. Санкції передбачають нові експортні обмеження на товари, пов'язані з національною безпекою.

На тлі всього цього Міністерство закордонних справ РФ прийняло рішення відкликати посла Росії в США Анатолія Антонова з Вашингтона нібито для консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: