У Хмельницькому фейкова «міськрада» співпрацювала з Шарієм – СБУ

Читать на русском

У Хмельницькому створили фейкову міськраду, яка співпрацювала з російським пропагандистом Анатолієм Шарієм. СБУ провела обшуки у псевдодепутатів.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України розслідує створення у Хмельницькому фейкової «міської ради». Її псевдодепутати співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм і виконували завдання з РФ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в середу, 7 квітня.

Мін'юст просить суд заборонити «Партію Шарія»Міністерство юстиції просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність Партії Шарія. ОАСК відкрив провадження за цим позовом.

Слідство встановило, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби Росії. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру в державній зраді.

У «депутатів» незаконно створених «органів місцевого самоврядування та державної влади «Республіки Україна» і «територіальної громади міста Хмельницький» правоохоронці виявили:

  • статути фейкових псевдоутворень;
  • печатки і бланки;
  • протоколи засідань;
  • розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів;
  • агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та інші матеріали, які будуть залучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ.

Слідчі перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення держвлади і повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, 16 лютого блогеру Шарію повідомили про підозру в державній зраді. У березні Шарія внесли до бази розшуку МВС. Крім того, суд дозволив затримати його.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: