Справа Шеремета: Венедіктова прокоментувала продовження арешту Антоненку

Читать на русском
Запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку можуть змінити тільки в одному випадку, заявила генпрокурор Ірина Венедіктова.
wikipedia.org

Запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку можуть змінити тільки в одному випадку - якщо доводи сторони захисту суд визнає вагомішими, ніж аргументи прокурора.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», опублікованому 6 квітня.

Справа Шеремета: суд заявив про втручання у роботу присяжнихШевченківський райсуд Києва закликав не заважати роботі присяжних і не порушувати порядок під час засідань.

Зокрема, їй було поставлено питання - чи достатньо у слідства доказів провини Антоненка для того, що тримати його більше року за ґратами і чому арешт йому регулярно продовжують.

«Ми не можемо розбивати трикутник правосуддя: прокурор виходить з клопотанням, адвокат висловлює свою позицію, суд вивчає і приймає рішення. Якщо суд побачить, що обґрунтування адвоката більш серйозне, то стане на позицію захисту. Або якщо прокурор змінить свою позицію. На сьогоднішній день прокурор не змінює свою позицію», - пояснила вона.

Венедиктова додала, що якщо у прокурора є своя чітка позиція - то він не може прогинатися «під вулицю або політичні групи».

Нагадаємо, Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка ще на два місяці - до 21 травня.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві. Невідомі заклали в його машину вибуховий пристрій.

У грудні 2019 року правоохоронці повідомили, що затримані троє виконавців вбивства - Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугар.

Кузьменко та Дугар після ряду засідань відпустили під домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: