Свідчення білоруського екссиловика допоможуть знайти замовників вбивства Шеремета – поліція

Читать на русском
Свідчення колишнього білоруського офіцера Ігоря Макара допоможуть встановити замовників вбивства журналіста Павла Шеремета. Українське слідство відправило резонансний запис на експертизу.
Фото: УНІАН

Свідчення колишнього білоруського офіцера Ігоря Макара допоможуть встановити замовників вбивства журналіста Павла Шеремета. Українське слідство відправило резонансний запис на експертизу.

Про це говориться в заяві Національної поліції.

Повідомляється, що поліція за допомогою Служби зовнішньої розвідки отримала дані, що представляють інтерес у встановленні замовників вбивства Шеремета. Пізніше фрагменти цієї інформації оприлюднив в інтернеті Ігор Макар.

«Під час допиту свідок надав слідчим інформацію, яка може істотно прискорити процес встановлення замовників і обставин підготовки підриву Павла Шеремета. Зараз поліцейські перевіряють отримані дані. Аудіозапис спрямовано на фоноскопічну експертизу», – йдеться в повідомленні.

Крім того, поліція підготувала клопотання щодо міжнародної правової допомоги для проведення слідчих дій на території держав, пов'язаних з оприлюдненим записом. Відповідні документи передано на погодження Офісу генерального прокурора.

Раніше повідомлялося, що секретні служби Білорусі за наказом Олександра Лукашенка обговорювали вбивство Шеремета ще у 2012 році. Сьогодні стало відомо, що Ігор Макар дав свідчення українському слідству у справі про вбивство журналіста. За його словами, він розповів набагато більше, ніж раніше було опубліковано в ЗМІ.

У МЗС Білорусі заявили, що мають запис, який спростовує заяви Макара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: