Фігурантам справи Шеремета знову продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Таким чином, суд задовольнив клопотання обвинувачення про продовження запобіжного заходу і відкинув клопотання захисту, який просив про пом'якшення цих заходів.
Дугар, Антоненко, КузьменкоФото УНИАН

Суд вкотре продовжив запобіжний захід фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - військовому лікарю Юлії Кузьменко, ветерану антитерористичної операції Андрію Антоненку та військовій медсестрі Яні Дугар.

Відповідне рішення ухвалив суд присяжних у складі Шевченківського районного суду Києва, повідомляє УНІАН.

Таким чином, суд задовольнив клопотання обвинувачення про продовження запобіжного заходу і відкинув клопотання захисту, який просив про пом'якшення цих заходів.

Справа про вбивство Павла Шеремета: аргументи захисту та звинуваченняСлідство в резонансній справі про вбивство журналіста ще не завершилося і, незважаючи на наявність підозрюваних, деякі аргументи обвинувачення та захисту надто суперечать один одному.

«Клопотання захисника Кругового... в інтересах Антоненка... про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання залишити без задоволення. Клопотання захисника Беспалого... в інтересах обвинуваченої Кузьменка... про зміну запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді особистої поруки залишити без задоволення. Клопотання прокурора задовольнити...», - заявила головуюча суддя Оксана Голуб.

Запобіжні заходи всім обвинуваченим продовжили до 21 травня 2021 року.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху авто 20 липня 2016 року в Києві.

У грудні 2019 року правоохоронці затримали та взяли під варту за підозрою у вбивстві Шеремета трьох осіб - лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугар і ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка.

Кузьменко, зокрема, підозрюють у закладці вибухівки під автомобіль Шеремета.

У травні 2020 року досудове розслідування у справі про вбивство Шеремета завершили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: