Справа Шеремета: суд заявив про втручання у роботу присяжних

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва закликав не заважати роботі присяжних і не порушувати порядок під час засідань.
скрін з відео

Шевченківський районний суд Києва заявив про втручання у діяльність суду присяжних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це райсуд повідомив на сторінці у Facebook в п'ятницю, 26 березня.

Фігурантам справи Шеремета знову продовжили запобіжний західТаким чином, суд задовольнив клопотання обвинувачення про продовження запобіжного заходу і відкинув клопотання захисту, який просив про пом'якшення цих заходів.

«Відповідно до ч. 4 ст. 48 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» 26 березня 2021 року суд присяжних Шевченківського районного суду м. Києва, що здійснює судове провадження у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за обвинуваченням Антоненка А.С., Кузьменко Ю.Л. та Дугарь Я.С., звернувся до Вищої ради правосуддя та Офісу Генерального Прокурора з повідомленням про факти втручання в професійну діяльність суддів та вплив на суд присяжних при розгляді цього кримінального провадження», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в суді звертають увагу, що «кожне судове засідання у даній справі супроводжується організацією масових акцій протесту біля будівлі суду під час яких порушується громадський порядок, відбуваються бійки, пошкоджується майно тощо».

Нагадаємо, тиждень тому під час суду прихильники обвинуваченого у справі Шеремета Андрія Антоненка попрямували до СІЗО, де він перебуває.

Раніше у активістів виникали сутички з поліцією, яка охороняла будівлю суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: