Бойовики розширюють мінні поля на Донбасі – ОБСЄ

Читать на русском
Безпілотний літальний апарат місії 13 вересня зафіксував 14 протитанкових мін, встановлених поперек автодороги поблизу селища Саханка Донецької області.
Фото: news-life.pro

Бойовики мінують тимчасово непідконтрольну уряду України територію в Донецькій і Луганській областях.

Про це в п'ятницю, 18 вересня, повідомив штаб Операції об'єднаних сил з посиланням на дані звіту місії ОБСЄ.

Безпілотний літальний апарат місії 13 вересня зафіксував 14 протитанкових мін, встановлених поперек автодороги поблизу селища Саханка Донецької області.

Також поблизу селища Весела Гора в Луганській області зафіксовано вісім протитанкових мін, встановлених в один ряд поперек автодороги, і 20 протитанкових мін, встановлених нещільними групами на східній і західній смугах руху цієї ж автодороги.

Виконання Мінських угод: чи може Україна змінити формат переговорівСторони переговорного процесу не дадуть Україні змістити формат з Мінська, але виконання Мінських домовленостей для України невигідно, тому варто продовжувати пропонувати альтернативи, вважає експерт.

Крім того, 16 вересня в селищі Веселе Донецької області спостерігачі ОБСЄ виявили шість фрагментів боєприпасів, з них чотири оцінені як металеві труби від реактивних снарядів реактивної системи залпового вогню Град, а два - як хвостові стабілізатори 120-мм мінометних мін.

Ці факти вказують на порушення мінських домовленостей і досягнутих 22 липня домовленостей про заходи щодо посилення режиму припинення вогню, підкреслюють у штабі ООС.

Українська сторона зазначає, що сепаратисти не перший раз збільшують мінні поля, розміщують боєприпаси у житлових масивах, наражаючи на небезпеку мирних жителів Донбасу.

Раніше в ОБСЄ розповіли про нові траншеї бойовиків на Донбасі.

Також нагадаємо, на Донбасі бойовики не пропустили через блокпости спостерігачів ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: