Суецький канал: у черзі на прохід менше сотні судів

Читать на русском
У Суецькому каналі майже вдалося розвантажити затор з судів, які скупчилися у черзі через контейнеровоз Ever Given.
фото Denise Filla

На сьогоднішній день в Суецькому каналі майже вдалося розвантажити затор з судів, які скупчилися у черзі через контейнеровоз Ever Given.

Про це йдеться в повідомленні суднового агента Leth Agencies.

Блокування Суецького каналу: затримується кисень для лікарень ХарківщиниЧерез блокування Суецького каналу в дорозі застрягли кисневі бочки для лікарень Харківської області, де лікують хворих на COVID.

Так, на ранок 4 квітня кількість судів, які очікували у черзі для проходу через Суецький канал, скоротилася до 120.

За даними компанії, за сьогоднішній день по каналу повинні пройти 85 судів (у першій половині дня - 44, інші - у другій). Після відкриття судноплавства по каналу в обох напрямках пройшли 527 суден.

Очікується, що графік транзиту суден повернеться до нормального у понеділок, 5 квітня, відзначає Gulf Agency Company (GAC) з посиланням на інформацію Адміністрації Суецького каналу.

Остання група судів, які очікували відкриття судноплавства під час блокування каналу, покинула його в суботу. Сьогодні по каналу проходять вже ті судна, які припливли після відновлення руху, повідомив глава адміністрації каналу Усама Рабіа.

Нагадаємо, контейнеровоз Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі 20 березня і на шість днів паралізував рух. Його вдалося зняти з мілини тільки 29 березня. В очікуванні проходу стояло понад 400 суден.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: