В Суецькому каналі повністю відновили рух

Читать на русском
Остання група суден, що понад тиждень залишалася заблокованою в Суецькому каналі, сьогодні, 3 квітня пройшла через морську акваторію.
US Navy

Остання група суден, що понад тиждень залишалася заблокованою в Суецькому каналі, сьогодні, 3 квітня пройшла через морську акваторію.

Про це повідомляє Reuters.

«Останній з 422 кораблів, що стояли в черзі після того, як 400-метровий контейнеровоз судноплавної компанії Evergreen зняли з мілини, пройшов через торговий шлях в суботу, 3 квітня», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, сьогодні каналом пройшло 61 судно, що стояло в черзі з початку блокування Суецького каналу, а також ще 24 судна, які прибули туди вже після його розблокування. 35 судів пройшли каналом з північного напряму, інші 50 прибули з півдня.

Найближчим часом мають оприлюднити результати розслідування причин блокування водного шляху.

Нагадаємо, 24 березня в Єгипті вантажний контейнеровоз сів на мілину і заблокував Суецький канал, який з'єднує Середземне і Червоне море.

28 березня, контейнеровоз Ever Given вдалося зрушити з місця.

29 березня судно зняли з мілини.

Блокування Суецького каналу обходилось світовій торгівлі майже в 400 млн доларів за годину.

Єгипет зазнав збитків від затору у Суецькому каналі на суму в 1 мільярд доларів з урахуванням витрат за звільнення судна та втрати прибутків. Та з кого країна саме стягуватиме компенсацію поки невідомо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: