Коронакриза: МВФ попереджає про можливі протести через зростання нерівності

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді попередили, що нерівність, яка посилюється через пандемію коронавірусу, може призвести до поляризації, ерозії довіри до урядів та соціальних заворушень.
Stockworld

У Міжнародному валютному фонді попередили, що нерівність, яка посилюється через пандемію коронавірусу, може призвести до поляризації, ерозії довіри до урядів та соціальних заворушень.

Про це пише Bloomberg.

Зростання нерівності ускладнює прийняття здорової економічної політики та створює ризики для макроекономічної стабільності та функціонування суспільства. Саме тому у МВФ вважають, що уряди повинні забезпечити усіх чесними можливостями.

У повідомленні міжнародний валютний фонд зазначає, що нерівність доходів погіршилась за останні 3 десятиліття, особливо у розвинених та великих економіках, що розвиваються. Лише минулого року 95 млн людей опустились за межу екстремальної бідності.

Капітальні інвестиції в економіку України: як змінювався приріст у 2016-2020 рокахКапітальні інвестиції в економіку України скоротилися в 2020 році на 33 відсотки. Значно впали надходження від іноземних інвесторів.

«Пандемія послаблює державні бюджети, і багатьом країнам будуть потрібні додаткові доходи, їм також доведеться витрачати кошти ефективніше», - додали у Фонді.

МВФ рекомендував політикам розглянути кроки для подолання зростаючої нерівності, включно з реформуванням податкової політики та зміцненням соціальних служб, таких як системи охорона здоров'я та освіти. Ці реформи не дешеві. В МВФ підрахували, що 121 країні, які розвиваються, знадобиться три трильйони доларів, щоб забезпечити базові послуги.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що глобальна економіка відновлюється швидше, однак нерівномірно. Це пов'язують з додатковим бюджетним стимулюванням у деяких країнах світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: