Байден сьогодні проведе першу телефонну розмову із Зеленським ‒ Politico

Читать на русском
У п'ятницю, 2 квітня, президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський проведуть телефонну розмову.
Колаж Цензор.нет

У п'ятницю, 2 квітня, президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський проведуть телефонну розмову.

Це буде перша розмова лідерів держав з тих пір, як Байден вступив на посаду, пише американське видання Politico.

Зовнішня політика: як швидко відбувалися перші контакти президентів України та США після інавгураціїНайдовша пауза у спілкуванні президентів тривала між Леонідом Кучмою та Джорджем Бушем ‒ молодшим.

За словами джерела видання, українські офіційні особи наполягали на дзвінку між Зеленським і Байденом протягом декількох тижнів. Зокрема, під час нещодавнього дзвінка між радником з національної безпеки Джейком Салліваном і головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Пізніше з'явилася інформація про те, що розмова між лідерами двох країн вже відбулася. Про це повідомив LIGA.net співрозмовник із Офісу президента.

Нагадаємо, в Офісі президента повідомили про те, що президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден зустрінуться тоді, коли ситуація з коронавірусом піде до поліпшення.

При цьому раніше американські ЗМІ повідомляли, що адміністрація нового президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з Володимиром Зеленським, чекаючи від президента України великих зусиль у боротьбі з корупцією, низки реформ і підтримки кримінальних звинувачень проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: