Ексзаступник міністра енергетики виграв позов до НАЗК

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд задовольнив скаргу колишнього посадовця Міненергетики на відмову задовольнити позов до Нацагентства.
Ігор Діденко

Апеляційний адміністративний суд задовольнив позов колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Таке рішення Шостий апеляційний адмінсуд ухвалив ще 25 лютого, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Діденко подав позов до НАЗК, в якому просив визнати протиправними та скасувати рішення НАЗК щодо перевірки його виправленої декларації за 2015 рік. Нацагентство тоді встановило наступне: Діденко неправильно зазначив загальну площу квартири своєї дружини; не вказав, що є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Міжнародна об'єднана лабораторна група»; ТОВ «ДС-Сінергос»; ТОВ «Укрмінерал»; ТОВ «Маркад»; ТОВ «Міжнародна об'єднана лабораторна група – Фарм»; ТОВ «Нове сузір'я»; ПП «Флора»; ТЗОВ «Флора-Північ» та задекларував майже 4 млн грн доходу, який він отримав у вигляді повернення поворотної фінансової допомоги.

У серпні 2019 року ОАСК навіть призупинив дію рішень Нацагентства, але 30 листопада 2020 року Діденку відмовили в позові. Тому він подав апеляційну скаргу. ШААС її задовольнив та скасував рішення НАЗК стосовно перевірки декларації ексзаступника міністра енергетики.

Нагадаємо, НАЗК склало новий адмінпротокол стосовно голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Раніше голова Нацагентства заявив, що екснародний депутат Олег Ляшко підробив лотерейний білет із виграшем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: