НАЗК презентувало оновлений Реєстр корупціонерів

Читать на русском
Серед поліпшень в новому реєстрі – більш зручна робота з даними, інтерактивна карта корупційних правопорушень
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національне агентство із запобігання корупції 11 березня презентувало свій оновлений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення (більш відомий, як Реєстр корупціонерів).

Презентація нового Реєстру пройшла за участю голови НАЗК Олександра Новікова, керівника Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергія Деркача та закордонних партнерів України, повідомляє УНІАН.

До свого оновлення реєстр був суто формальним, оскільки в ньому був незручний функціонал і був відсутній ряд відомостей, зазначив Новіков.

«Сьогодні ми представляємо новий Реєстр. Тепер можна побачити, скільки всього людей притягнуто до відповідальності за корупцію. Серед них, зокрема, скільки за кримінальними злочинами, скільки - за адміністративними правопорушеннями та скільки - до дисциплінарної відповідальності. Також ми зробили зручний пошук, і тепер через ім'я людини, за видом вчиненого правопорушення будь-хто може проаналізувати дані про осіб, які вчинили корупційні правопорушення», - розповів він.

Скільки коштує бюджету утримання правоохоронних органів та антикорупційної системиНа МВС в бюджеті на 2021 рік передбачили 98,3 млн грн, на Антикорупційне бюро та НАЗК – по 1,1 млрд.

Серед поліпшень в новому реєстрі - більш зручна робота з даними, інтерактивна карта корупційних правопорушень, з'явилася також можливість перевірки наявності в РК посадових або юридичних осіб, доступна для учасників програми державних закупівель.

«Тепер можна побачити кількість осіб, які вчинили корупційні правопорушення в будь-якій області з розбивкою по кожній категорії правопорушень... Це важливо, оскільки наявність таких даних є підставою для неучасті в закупівлях», - підкреслив Новіков.

Нагадаємо, 1 березня Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування президентської партії «Слуга народу». Крім того, у 11 партій, серед яких також СН, виявили порушення у фінансових звітах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: