Україна може робити чотири мільйони щеплень від коронавірусу на місяць – Ляшко

Читать на русском
Зараз кабінети щеплень в Україні розгорнуті під вакцинацію українців препаратом Oxford/AstraZeneca(Covishield)
Віктор ЛяшкоРБК-Украина

Україна може вакцинувати до чотирьох мільйонів громадян на місяць, починаючи з травня 2021 року. Однак це можливо тільки за умови, що в країну будуть своєчасно поставлятися необхідні обсяги вакцини.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, кабінети щеплень розгортаються по всій країні каскадним чином, а медиків у вакцинаційних бригадах навчають роботі з конкретними вакцинами. Зараз кабінети щеплень розгорнуті під вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield), але є також бригади, спеціально навчені для проведення вакцинації препаратами Pfizer/BioNTech і Sinovac Biotech.

Нація пофігізму, що переміг. Колонка Леоніда ШвецяПандемія стала чудовим способом краще пізнати одне одного. В середньому ми якось не дуже розумні, погано освічені та надзвичайно підозрілі. При цьому дуже легковажно ставимося до свого здоров'я.

«Мобільними бригадами та існуючими кабінетами щеплень ми можемо робити 3,5-4 млн щеплень на місяць. У разі, якщо в цей проміжок часу нам приходить більше вакцин, поставки відбулися, у нас є додаткові 11 тисяч кабінетів щеплень, в яких відбувається рутинна вакцинація», - сказав Ляшко.

На 28 березня в Україні вже вакцинувалися від COVID-19 198 465 осіб. Понад 360 тисяч українців вже записалися в лист очікування щеплення від COVID-19.

Україна в 1,8 раза відстає від наміченого графіка вакцинації населення від коронавірусу. Причина цього - незадовільна організаційна робота на місцях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: