Степанов анонсував придбання Україною вакцина від коронавірусу в американців

Читать на русском
Степанов не став уточнювати, про яку конкретно американську вакцину йдеться - чи буде це препарат виробництва Pfizer, Moderna або Johnson & Johnson.
Ілюстративне фотоvtimes.io

Найближчим часом Україна може укласти контракти на постачання антикоронавірусних вакцин від американського виробника.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє «Радіо Свобода».

«Буквально днями, я думаю, ви почуєте про відповідне укладення договорів і за термінами поставок з певними вакцинами. Те, що стосується американських вакцин, ми наполегливо робимо, в тому числі й по дипломатичних каналах», – сказав він.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

Міністр додав, що під час переговорів у 2020 році американські постачальники вакцин від коронавірусу пропонували Україні контракт з отриманням вакцини в четвертому кварталі 2021 року. Однак тоді Україна домоглася більш ранніх постачань від компаній AsrtaZeneca і Sinovac.

Степанов також не став уточнювати, про яку конкретно американську вакцину йдеться - чи буде це препарат виробництва Pfizer, Moderna або Johnson & Johnson.

«Можемо очікувати всі ефективні вакцини, які зареєстровані й в Україні, і у світі», - додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, Інститут сироватки Індії може відновити повні постачання вакцини AstraZeneca для програми COVAX в травні. Також йдуть переговори про постачання вакцин у квітні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: