Степанов озвучив причини відставання України від графіка вакцинації

Читать на русском
Перший етап вакцинації ще не завершено, але за планом відразу передбачалося, що будуть розгортати одночасно перший і другий етапи.
Міністр охорони здоров'я Максим СтепановРБК-Украина

Україна в 1,8 раза відстає від наміченого графіка вакцинації населення від коронавірусу. Причина цього - незадовільна організаційна робота на місцях.

Про це розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов В інтерв'ю «Радіо Свобода».

За його словами, перший етап вакцинації ще не завершено, але за планом відразу передбачалося, що будуть розгортати одночасно перший і другий етапи. Причиною відставання України від наміченого графіка Степанов назвав питання організації роботи.

Нація пофігізму, що переміг. Колонка Леоніда ШвецяПандемія стала чудовим способом краще пізнати одне одного. В середньому ми якось не дуже розумні, погано освічені та надзвичайно підозрілі. При цьому дуже легковажно ставимося до свого здоров'я.

«Що я маю на увазі? Наприклад, коли ти підіймаєш питання заздалегідь, що ви повинні відкрити 23 пункти щеплення. Що таке пункт щеплення? Це сімейні лікарі, де відбуватиметься безпосередньо вакцинація проти COVID-19. У ці 23 пункти щеплення завозиться вакцина. Тобто ми з вами розуміємо, що організувати цей процес нескладно. Але коли з 23-х відкрили чотири! Вони мені називали зараз такі причини, мені аж соромно... Там - не встигли, а там - у нас не було бажаючих, а ми вирішили перенести відкриття пункту вакцинації, тому що ми там ще не верифікували до кінця, не додзвонилися цим людям, які прийдуть вакцинуватися 80+, а ми вирішили, що ми будемо поступово це відкривати, а у нас дала збій система - ми не змогли відвантажити вакцину. Там купа всякого абсурду», - розповів міністр.

Нагадаємо, в Україні за добу 27 березня зробили майже 18 тисяч щеплень від коронавірусу. Однак це менше, ніж днем раніше. Всього з початку кампанії провакциновано понад 192 тисячі українців. Станом на 26 березня 2021 року в лист очікування вакцинації від COVID-19 записалися 356 308 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: