Юрчишин: якщо керівництво «Голосу» не зміниться, частина депутатів вийде з партії, але не з фракції

Читать на русском
Народний депутат Ярослав Юрчишин, який разом з колегами підписав заяву про незгоду з партійним керівництвом Голосу, розповів про подальші плани внутрішньої партійної опозиції.
Рудик, Железняк, Юрчишин, ЛозинськийСлово і діло

У разі, якщо партійний з'їзд «Голосу» не змінить керівництво, народні депутати, які підписали заяву про незгоду з колегами по фракції, залишать партію, але з фракції виходити не будуть. Про це в ефірі 16+ з Романом Скрипіним та Катериною Пітєніною заявив нардеп фракції «Голос» Ярослав Юрчишин, повідомляє «Слово і діло».

Ярослав Юрчишин на 16+skrypin.ua

«Звісно, ми на з'їзді будемо наполягати (щоб змінився склад керівництва «Голосу» – ред.). Якщо з'їзд вирішить, що їм краще той формат керівництва, який зараз є, то ми вийдемо. Що ми будемо тоді робити, ми про це ще не говорили, але звісно ми всі працюємо над тим, щоб зберегти позиціонування того «Голосу», який ми створювали і в який ми приходили», – відзначив депутат.

Юрчишин наголосив, що виходити з фракції у зв'язку з виходом з партії немає потреби. Він також уточнив, що в разі виходу з партії, депутати продовжать голосувати відповідно до програми партії.

Розтрата партійних коштів: який законопроєкт розсварив «Голос»Голови фракцій зареєстрували в Раді законопроєкт №5253, який забороняє НАЗК виявляти фіктивні фінансові операції та надані за заниженими або завищеними цінами послуги. Чому цей документ став причиною конфлікту в Голосі та як експерт оцінює проєкт закону.

«Мені не Кіра Рудик давала мандат і не Ярослав Железняк – мені давали мандат виборці», – сказав нардеп.

Нагадаємо, заяву про незгоду з колегами підписали Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Роман Лозинський. Загалом 10 осіб — тобто рівно половина парламентської фракції.

Раніше в «Голосі» заявили, що винесли попередження шістьом нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано із голосуванням у парламенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: