Апеляційний суд залишив без змін покарання для нардепа від СН

Читать на русском
Київський суд не поновив строк на апеляційне оскарження постанови судді, яким оштрафували чинного члена українського парламенту.
Руслан Горбенко

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва, яким визнали винуватим у конфлікті інтересів народного депутата від фракції «Слуга народу» Руслана Горбенка.

Таке рішення ще 1 березня ухвалив КАС, але оприлюднили його лише 25 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, нардепа Горбенка визнали винним у конфлікті інтересів. Як встановив суд, політик в інтересах себе і фірми, де він є кінцевим власником, подав депутатське звернення до генерального прокурора, в якому хотів дізнатися про перебіг розслідування кримінального провадження стосовно цієї компанії. Цю справу тоді розслідували НАБУ і САП.

Руслан ГорбенкоНародний депутат України

Не погодившись з таким рішенням, нардеп Горбенко подав скаргу та просив поновити йому строк на апеляційне оскарження. Причиною пропущення строку на оскарження депутат вказав той факт, що вони разом із адвокатом не отримали належним чином завірену копію постанови Печерського суду. До того ж, Горбенко нібито в період з 10 вересня до 9 жовтня 2020 року перебував на самоізоляції у зв'язку із лікуванням інфекційної хвороби коронавірусу.

Однак суд не поновив строк на апеляційне оскарження. Як вказав суд, докази на підтвердження самоізоляції Горбенка у матеріалах відсутні і стороною захисту суду не надано. Більше того, прокурор долучила до справи скріншоти соцмережі, які підтверджують той факт, що нардеп у цей період брав участь у у роботі Верховної ради.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідували справу про заволодіння коштами ПАТ «Укрпошта», в якій фігурує компанія Горбенка. Пізніше це провадження Офіс генерального прокурора передав до Національної поліції. За версією слідства, компанія «Інтершина УА», засновником якої є Горбенко, перемогла на тендері ПАТ «Укрпошта» з поставки шин із завищеними щонайменше на 15-20% цінами. У НАБУ вважали, що «Інтершина УА» у змові з іншої фірмою «Шинні Технології» вчинили антиконкурентні узгоджені дії задля перемоги у тендері. Вказані компанії були оштрафовані Антимонопольним комітетом України. Вони також намагалися скасувати це рішення АМПУ через суд, проте 1 серпня 2019 року Касаційний господарський суд залишив штраф чинним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: