Справу притягнутого до відповідальності нардепа від СН передали до поліції

Читать на русском

У Національному бюро змінили кваліфікацію кримінального провадження і прокурор передав його до іншого органу досудового розслідування.
Руслан Горбенко

Національне антикорупційне бюро змінило кваліфікацію справи про заволодіння коштами ПАТ «Укрпошта», в якій фігурує прізвище народного депутата від фракції «Слуги народу» Руслана Горбенка, а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передав справу до Національної поліції України.

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит журналіста «Слово і діло».

«За інформацією САП наразі детективи НАБУ не здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, оскільки 27.12.2019 прокурором визначено підслідність кримінального правопорушення у вказаному кримінальному провадженні за слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України», – інформують в Офісі генпрокурора.

Як повідомляють в ОГП, підставою для зміни підслідності у справі стала постанова детектива НАБУ, якою у справі змінили кваліфікацію злочину на частину 4 статті 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайства. Водночас, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, ст. 190 ККУ підслідна слідчим Нацполіції.

Нагадаємо, нещодавно нардепа Горбенка визнали винним у конфлікті інтересів. Як встановив суд, політик в інтересах себе і фірми, де він є кінцевим власником, подав депутатське звернення до генерального прокурора про перебіг розслідування кримінального провадження стосовно цієї компанії. Цю справу тоді розслідували НАБУ і САП.

За версією слідства, компанія «Інтершина УА», засновником якої є Горбенко, перемогла на тендері ПАТ «Укрпошта» з поставки шин із завищеними щонайменше на 15-20% цінами. У НАБУ вважали, що «Інтершина УА» у змові з іншої фірмою «Шинні Технології» вчинили антиконкурентні узгоджені дії задля перемоги у тендері. Вказані компанії були оштрафовані Антимонопольним комітетом України. Вони також намагалися скасувати це рішення АМПУ через суд, проте 1 серпня 2019 року Касаційний господарський суд залишив штраф чинним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: