Україна хоче купувати у США бойові винищувачі

Читать на русском
Україна в рамках розвитку Повітряних сил планує до 2035 року закупити ескадрилью американських винищувачів.
фото пресслужба командування

Україна в рамках розвитку Повітряних сил планує до 2035 року закупити ескадрилью американських винищувачів.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 26 жовтня.

Військова допомога США: як скандали в Україні вплинули на американську підтримкуСкандали навколо українсько-американських відносини у США можуть сприйняти, як втручання у вибори, і це вплине на підтримку з боку США, вважає експерт.

За його совами, такі плани позначені в «Візії розвитку Повітряних Сил» (документ, в якому викладено бачення, якими вони повинні стати до 2035 року, — ред.).

«Мова йде про закупівлю авіаційної техніки за кордоном у країн-партнерів. Йдеться про єдиний тип багатоцільового винищувача, який згодом замінив би всі типи бойової авіації радянського зразка: винищувачі, штурмовики, бомбардувальники. Звичайно, Повітряні сили хотіли б мати і сучасну техніку, як-то американський F-35, наші льотчики мріяли би літати на таких літаках», - розповів Дроздов.

При цьому він зазначив, що Україна навряд чи створить власний літак. Тільки для розроблення прототипу, за його словами, необхідно щонайменше 10 років і 10 мільярдів доларів.

Він додав, що Україна хотіла би піти шляхом Польщі, яка тільки-но розпочала переговори з США про отримання винищувачів F-35.

На думку Дроздова, проблем з перенавчанням льотного складу в Україні не повинно виникнути, однак є нюанси з технічною базою, ремонтом, аеродромно-технічним забезпеченням.

Нагадаємо, раніше в Міноборони назвали терміни закупівлі комплексу «Нептун».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: