Україна планує взяти на озброєння американські F-15

Читать на русском
На першому етапі переозброєння Повітряні сили планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++
Винищувач F-15Відкрите джерело

Повітряні Сили Збройних сил України в найближчому майбутньому почнуть переозброюватися на винищувачі п'ятого покоління, перевага буде віддаватися винищувачам за типом американського винищувача F-15.

Про це на презентації стратегії Повітряних сил-2025 заявив командувач Сергій Дроздов, передає Український мілітарний портал.

Дроздов зазначив, що на першому етапі переозброєння повітряні сили планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Після цього можуть взяти на озброєння п'яте покоління.

Американська мрія: чи допоможуть Україні винищувачі F-16Командування українських Повітряних сил придумало, як оновити парк військової авіації американськими літаками.

«Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (шведський винищувач SAAB Gripen - ред.) та F-15. Надалі з поглибленням відносин з партнерами - перехід на сучасний літак п'ятого покоління F-35», - зазначив Дроздов.

Крім того, він зазначив, що протягом наступних десяти років ВПС України доведеться відмовитися від більшої частини нинішніх зразків авіації, що залишилися у спадок від СРСР.

Нагадаємо, дослідні зразки протикорабельних ракетних комплексів берегового базування РК - 360МЦ «Нептун» надійдуть до Збройних Сил України вже в березні 2021 року. У складі військово-морських сил вже сформовано відповідний підрозділ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: