ЗМІ опублікували фото обшуків на дачі Медведчука в Закарпатті

Читать на русском

Проведені правоохоронцями обшуки стосувалися порушень закону з боку дружини Медведчука - Оксани Марченко.
Дача Медведчука на Закарпаттіфото Віталій Глагола

В українських ЗМІ з'явилися ексклюзивні фотографії обшуку закарпатського маєтку родини кума Путіна Віктора Медведчука.

Обшук провели ще 19 березня в резиденції Медведчука «Ведмежа Діброва» біля Жденієво, повідомляють «Схеми» в Facebook.

Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження, яке веде Національна поліція. На фото неодноразово можна побачити співробітників департаменту стратегічних розслідувань, які здійснювали оперативний супровід під час обшуків за участю спецпідрозділу «Корд».

Прессекретар департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська, коментуючи обшуки, заявила журналістам, що провадження відкрито згідно зі ст.364 Кримінального кодексу - «зловживання владою або службовим становищем посадових осіб під час виділення та користування земельними ділянками».

Журналіст Віталій Глагола у Telegram-каналі заявив, що проведені правоохоронцями обшуки стосувалися порушень закону з боку дружини Медведчука - Оксани Марченко.

«Компанія Оксани Марченко «Інвестиційна компанія «Терраінвест» через іншу її ж компанію незаконно отримала в приватну власність ділянку землі в Закарпатській області. Не обійшлося без допомоги чиновників районної держадміністрації, у яких також проводять обшуки... На присвоєній землі дружина Медведчука вже встигла побудувати цілий спортивно-житловий оздоровчий комплекс для своєї сім'ї», - зазначає він з посиланням на свої джерела серед правоохоронців.

Раніше стало відомо, що СБУ розслідує участь у незаконній анексії Криму представників громадської організації «Український вибір», яка пов'язана з нардепом ОПЗЖ Віктором Медведчуком. Ми писали, що в офісі організації «Український вибір» Служба безпеки та офіс генерального прокурора проводять обшук.

Нагадаємо, 19 лютого на засіданні РНБО оголосили про санкції проти низки юридичних і фізичних осіб, зокрема – проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Вони діятимуть три роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: