У НАБУ назвали причину затримання ексголови Укравтодору Новака

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про причетність до затримання колишнього керівника української служби автомобільних доріг у Польщі.
Славомір Новак

Колишнього керівника Державної служби автомобільних доріг України Славоміра Новака затримали в межах спільного розслідування Центрального антикорупційного бюро Польщі та Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«НАБУ та САП спільно з ЦБА Польщі та Окружною прокуратурою проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. В ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника Укравтодору», – інформують у відомстві.

У Національному бюро додали, що наразі разом із польськими працівниками органів правопорядку вони проводять обшуки в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації.

Водночас у коментарі польським ЗМІ прессекретар прокуратури Варшави повідомляє, що Новаку планують оголосити підозру у «створенні і управлінні організованою групою пов'язаною з корупцією і відмиванням брудних грошей».

Раніше прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін у Twitter повідомив про затримання Новака у Польщі, а також ще двох – колишнього командира JW GROM Даріуша З. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадка.

Нагадаємо, у 2019 році у зв’язку із завершенням 3-річної каденції на посаді керівника Укравтодору Новак подав прем’єр-міністру України заяву про відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: