Суд відмовив НАБУ в скасуванні дарування майна обвинуваченим бізнесменом

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив у задоволенні позову Національного бюро про анулювання угод про дарування майна обвинуваченим.
Олексій Біленький

Печерський районний суд Києва відмовив Національному антикорупційному бюро у визнанні недійсними договорів дарування обвинуваченим бізнесменом Олексієм Біленьким своїй дочці Анастасії Низенко нерухомості напередодні вручення йому підозри.

Таке рішення 9 березня ухвалила суддя Печерського райсуду Галина Матійчук, повідомляє «Слово і діло».

«В задоволенні позову Національного антикорупційного бюро України про визнання угод недійсними – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, журналісти видання «Наші гроші» писали, що перед підписанням підозри Біленькому той встиг подарувати частину майна своїй дочці. Зокрема, 18 жовтня 2016 року нотаріус оформила на Анастасію Низенко 8 земельних ділянок у селі Рожни Броварського район загальною площею 7,9 га. Вже 4 листопада 2016 року на дочку Біленького оформили таку нерухомість: восьмикімнатну квартиру в Києві загальною площею 607 кв. м на вулиці Грушевського, 9А (така квартира може коштувати близько $2 мільйонів); шестикімнатну та п'ятикімнатну квартири загальною площею 170 і 174 кв. м у Києві в провулку Козловського Івана, 5; двокімнатну та трикімнатну квартири площею 143 і 252 кв. м в Києві на вулиці Кудрявській, 13-19.

7 листопада нотаріуси оформили ще 13 договорів дарування Анастасії Низенко на шість машиномісць на першому рівні підземної парковки житлового будинку на вул. Грушевського, 9 у Києві; два машиномісця в підземному паркінгу на вул. Кудрявській, 13-19 у Києві; одне машиномісце в підземному паркінгу на Кловському узвозі, 5 у Києві; два машиномісця на парковці будинку на бульварі Лідерсівському, 5 в Одесі; квартиру площею 71 кв. м у Білій Церкві Київської області за адресою бульвар Олександрійський, 7; нежитлові приміщення площею 400 кв. м у Києві.

Також 8 листопада нотаріус оформив ще шість подарунків дочці Біленького: дві квартири загальною площею 35 і 184 кв. м в Білій Церкві; дві трикімнатні квартири загальною площею 175 і 219 кв. м в Одесі на бульварі Лідерсівському, 5; дві земельні ділянки загальною площею 0,4 га в Білій Церкві для розміщення комплексу сервісного обслуговування з магазинами, готелем, центром дозвілля, офісними приміщеннями та автозаправною станцією.

Ще одну квартиру площею 81 кв. м у Києві на вул. Кудряшова, 18 Низенко отримала в подарунок уже 6 грудня, після того як її батькові офіційно оголосили підозру. В зв'язку з цим детективи НАБУ подали позов про визнання цих договорів даруванні недійсними до Печерського райсуду Києва.

Нагадаємо, Біленького підозрюють у причетності до заволодіння коштів державного підприємства «Укрзалізничпостач». Водночас сам він переховується за кордоном в Болгарії, проте місцеві правоохоронці не хочуть видавати Біленького. Нещодавно Вищий антикорупційний суд вирішив судити його заочно. Окремо в цій же справі судять колишнього народного депутата від БПП Валерія Іщенка та радника колишнього глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна Михайла Бейліна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: