ВАКС призначив до розгляду справу розшукуваного бізнесмена

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче засідання стосовно бізнесмена, який переховується за кордоном, обвинуваченого у корупції.
Олексій Біленький

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням розшукуваного бізнесмена Олексія Біленького в організації заволодіння коштами філії ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлі метизної продукції.

Таке рішення 1 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд у рамках спеціального судового провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням Олексія Біленького у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27 ч.5 ст.191, ч.3 ст.27 ч.3 ст.209, ч.3 ст.27 ч.3 ст.212, ч.3 ст.27 ч.1 ст.366, ч.3 ст.27 ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС дозволив заочно судити Біленького. Як відомо, за версією слідства, він є кінцевим бенефіціаром низки підприємств, серед яких: ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», ТОВ «Алеварус» і СП «Катрін». Як зазначають у Бюро, Біленький вступив у змову з колишнім народним депутатом Валерієм Іщенком та експозаштатним радником голови Адміністрації президента Михайлом Бейліним (тоді головою АП був Борис Ложкін) з метою заволодіти коштами «Укрзалізничпостач» через тендери, які вигравали його компанії.

Нагадаємо, Іщенку та Бейліну про підозру повідомили лише в жовтні 2020 року. Пізніше ВАКС обрав запобіжний захід спочатку екснардепу, а потім й експозаштатному раднику голови АП. Нещодавно НАБУ і САП завершили слідство у справі, а днями прокуратура передала справу до суду.

Крім того, прокурор САП зачитав обвинувачення Іщенку і Бейліну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: